Zweetsnor!
Door: Willemien
Blijf op de hoogte en volg Willemien, Irene, Sterre (3) en Jelle (1)
26 Februari 2019 | Indonesië, Gili Air
Gili Air… Het plan was 4 nachten… Het werden er 13! Wat een heerlijk eiland.
Wat begon met een enkele duik voor Willemien en een proefduik voor Irene, eindigde compleet anders. Irene heeft de Open Water course gedaan, terwijl Willemien van de gelegenheid gebruik maakte om de Advanced course te doen. De eerste duiken was Irene nog flink zenuwachtig, maar dit werd behendig gesust door haar instructeur. Na de eerste duik werd ze vergezeld door Kim en Femke, die ook de course deden. Irene had twee duiken voorsprong, dus had de slag aardig te pakken. Na 2x zwembad en 4x zee: geslaagd voor de Open Water Course! Per duik kreeg ze meer en meer praatjes, wat is dat duiken toch fantastisch!!
Intussen had Willemien andere uitdagingen. Te beginnen bij een nachtduik, waarbij de boottocht met zonsondergang en na de duik een sterrenhemel het meest werden gewaardeerd. Vervolgens een diepduik (30 meter), waarbij ze uitdagende vragen zou krijgen onder water. Wat haar instructeur niet wist, is dat sommetjes appeltje eitje is voor haar. Dus ook voor die duik slaagde ze. Daarna volgden nog een navigatieduik, visherkenning (frustrerend, wat lijken ze op elkaar!) en buoyancy (balans). Ze had de smaak flink te pakken, dus plakte er vrijwillig nog één extra aan vast: fotografie. Geslaagd voor de Advanced Course!
We hebben zoveel moois gezien: tientallen schildpadden, haaien en baby haaien, octopussen, duizenden verschillende vissen, garnalen, morenes, slangen, lionfishes, zeesterren, zee-egels, schorpioenvissen en nog veel meer! We kunnen hier uuuuuuuren van genieten. Tenminste… als de lucht in onze tanken het toelaat. Irene begon met circa 30 minuten bij de eerste duiken en eindigde met maar liefst 70 minuten tijdens de laatste duik! Wat Willemien deed onder water was voor iedereen een mysterie. Ze verbruikte bijna geen lucht en had na iedere duik heel veel lucht over. Zelfs veel meer dan alle ervaren divemasters en instructeurs. Die bedachten dat er twee opties waren: of ze is een zeemeermin, of ze slaapt onder water…
Met de crew van de duikschool en de duikers op dat moment zijn we 1 avond naar Gili Trawangan gegaan, HET party eiland van Indonesië. Daar aangekomen besloten we eerst nog even snel een hapje te gaan eten (dat had de rest al gedaan). We kregen heerlijke kip kebab…. Ja echt! Maar bij terugkomst in de Sama Sama bar bleek de kip het toch niet zo gezellig te vinden in de buik van Irene. Een flinke voedselvergiftiging was het gevolg! Willemien volgt standaard een dag later als er iemand ziek is, dus de wc de volgende dag was druk bezet. Ondanks de voedselvergiftiging was het een leuke avond, met een extra spannend element: flinke onweer! Er sloeg een donderslag in op het eiland, waar de band zo van schrok dat de zanger zijn microfoon weggooide en van het podium afrende! Even later werd de muziek weer hervat en na een paar uurtjes en drankjes stapten we weer op de boot om terug te gaan naar ‘huis’ (Gili Air).
Aan het begin van de reis hadden we flink last van buikzweet, een zweetreet en zweet in de spleet. Ook met de hitte op Gili Air hebben we deze zweet soorten flink mogen ervaren. Maar hier blijft het niet bij, de selectie is inmiddels uitgebreid met een zweetsnor bij Willemien!
Inmiddels hebben we een nacht Kuta op Bali achter de rug, inclusief all-you-can-eat-and-drink. Vanavond vertrekken we naar Thailand, Phuket, voor 1,5 week Muay Thai!
28 Februari 2019 - 02:23
Patricia:
wow wat fantastisch weer! zo benieuwd naar al jullie foto's en natuurlijk de verhalen jullie maken zoveel mee! jammer van de voedselvergiftiging maar ach jullie waren al wat gewend toch! geniet nog lekker en tot snel
28 Februari 2019 - 11:40
Pa A:
Tjonge wat een avontuur. Ben heeeeel jaloers op al die onderwater waarnemingen hoor -
28 Februari 2019 - 14:28
Moniek:
Dames, wat gaaf zeg!! Al die mooie dieren onder water, lijkt me heel bijzonder!
Geniet ook van Thailand!
Groetjes, Moniek -
03 Maart 2019 - 09:35
Ellen:
Zo heerlijk....elke ochtend op je slippers toch maar weer een nachtje bijboeken! ;-) We genieten van jullie blog..herkenbaar en zéér jaloersmakend!!!