Vakantie tijdens het reizen!
Door: Willemien
Blijf op de hoogte en volg Willemien, Irene, Sterre (3) en Jelle (1)
13 Februari 2019 | Indonesië, Gili Air
Vanuit Bangkok vlogen we via Bali naar Lombok. Tijdens de vlucht van Bangkok naar Bali is de bagage van Irene gecheckt. Er zat een flight cover met een slotje om haar backpack heen. Deze is blijkbaar open gemaakt en de tas is volledig doorgespit. Het reserve geld wat in de tas zat is gejat en alle foto’s zijn bekeken… Geen pretje om de backpack zo aan te treffen.
Op Lombok was het tijd voor vakantie! Want van al dat reizen en al die indrukken worden we natuurlijk moe! In Kuta (niet te verwarren met Kuta op Bali) zaten we in een fantastische homestay bij een geweldige familie. Dagelijks gingen we op onze scooter op pad… Stranden verkennen, leren surfen en door dorpjes dwalen. Alles was prachtig! Ondanks de pracht van de stranden, hebben we die wel vervuild… Want Willemien had een dagje buikproblemen, dus besloot (na aandringen van Irene) op het strand wild te poepen… Is weer eens wat anders dan in de jungle of bij een tempel!
We hebben ook ons favoriete restaurant van deze reis ontdekt: El Bazar. We hebben hier bijna dagelijks (en soms zelfs twee keer per dag!) heerlijk Marokkaans gegeten. Verder waren er overal straatverkopers, die probeerden sarongs en armbandjes te slijten. Willemien werd bijna van haar jurk ontdaan door ze , zo prachtig vonden ze die!
In Tetebatu, aan de voet van een vulkaan, zaten we in een schattig bamboe hutje voor 2 nachten. De moeder van het gezin kookte de heerlijkste nasi goreng en mie goreng voor ons. We gingen 1 dag op tour met de vader des huizes. In de ochtend wandelden we door de prachtige rijstvelden, langs schattige huisjes, een waterval en door het apenbos. Op de terugweg liepen we langs het oude huis van Ariel, wat flink was getroffen door de aardbeving en onbewoonbaar is… In de middag gingen we achterop scooters naar dorpjes waar ze lokale producten maken. In 1 dorpje maken ze van alles van bamboe, waar we zelf een bamboe ring hebben gemaakt. In het andere dorpje werden doeken geweven. De wegen waren weer als vanouds, bumpy roads. De remmen van de bike waar Willemien op zat waren niet heel soepel, waardoor ze berg-af bijna haar gids van de scooter af schoof toen hij remde.
Vanuit Tetebatu gingen we naar Gili Air. Onderweg werden we stil van alles wat we zagen. De ravage van de aardbeving van vorig jaar was nog goed zichtbaar. Overal puin en kapotte huizen. Noodwoningen van bamboe, met zijltjes als dak om alle regen tegen te kunnen houden, stonden langs de hele route. De eerste nacht op Gili Air barste de regen en het onweer los, waarbij ons hele huisje stond te trillen!! We hebben op de veranda van ons fantastische huisje met een biertje in de hand dit spektakel van flitsen en flinke donderslagen bewonderd! Het eiland is compleet zen, met weinig moskeeen, geen gemotoriseerde voertuigen, veel fietsen en paard en wagen. Heerlijk genieten dus! Hier gaan we de komende dagen weer verder met vakantie vieren tijdens het reizen! Eiland, strand, zwembad, hutje, duiken, snorkelen, eten, drinken, yoga, massages… Ons programma voor de komende dagen!
Groetjes vanaf een hemels eilandje